Press "Enter" to skip to content

Προσβολή της ιδιωτικότητας λόγω τοποθέτησης κάμερων σε Airbnb διαμέρισμα

Ο Jeff Bigham είναι ένας πατέρας 3 παιδιών που είχε οργανώσει ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη για να γιορτάσει την Πρωτοχρονιά. Όπως πολλοί από εμάς που κάνουμε ταξίδια έκανε κράτηση για τη διαμονή του μέσω της πλατφορμας του Airbnb.

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος είχε δηλώσει στην περιγραφή του πως έχει εγκατεστημένες κάμερες κοντά στην είσοδο του διαμερίσματος για λόγους ασφαλείας. Στην πραγματικότητα όμως οι κάμερες υπήρχαν σε θέσεις που προσβάλουν την ιδιωτικότητα των ενοίκων και επισκεπτών, όπως στην είσοδο/έξοδο του μπάνιου.

Αφού κατέβασε και τις 2 κάμερες απευθύνθηκε στην airbnb όπου έκανε παράπονα ζητώντας χρηματική αποζημίωση για την παραβίαση του ιδιωτικού του χώρου χωρίς πρότερη ειδοποίηση. Η πρώτη απάντηση από το airbnb ήταν απογοητευτική καθώς έδωσε δίκιο στον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος αναφέροντας πως ήδη είχε γίνει γνωστή η παρουσία της καμερας μέσα από την σελίδα που γίνεται η περιγραφή του ακινήτου. Σε νέα απάντηση του ο Jeff του εξήγησε πως οι κάμερες ουσιαστικά παρακολουθούσαν τον ίδιο και τα μέλη της οικογένειας τους καθώς οι θέσεις που είχαν εγκατασταθεί στόχευαν μέρη του διαμερίσματος όπως το μπάνιο και το σαλόνι.

Μετά από μια σειρά μηνυμάτων από και προς το Airbnb ο Jeff κατάφερε να πάρει τα χρήματά του πίσω ενώ ο ιδιοκτήτης του airbnb διαμερίσματος εκδιώχθηκε από την πλατφορμα του airbnb.com.

Πηγή

Be First to Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *